Menu Sluiten

Trainersclinic door Remco Kenter 2023

Op zondag 29 oktober 2023 organiseerden we een speciale clinic voor alle trainers van VVC Best. Deze werd gegeven door Remko Kenter. Het was een hele leerzame en leuke ochtend.

Wie is Remko Kenter:
Remko Kenter is de founder van Action Volley. Samen met zijn toenmalige jongensteam ontwikkelde hij Action Volley. In het verleden was hij voorzitter van de Kids Volley afdeling van Sliedrecht Sport. Op dit moment traint hij de CMV spelers bij VC WIK in Groot-Ammers. Ook is hij secretaris van de Coaches Commissie van de Europese Volleybal. De Nederlandse Volleybalbond heeft Action Volley opgenomen in hun nieuwe visie op jeugdvolleybal. Action Volley is volleyballen gecombineerd met veelzijdig bewegen.

Hoe ziet de ochtend eruit:

  • 10:00 – 11:00uur: Theoriedeel in sportkantine
  • 11:00 – 13:00uur: Praktijkdeel in de hal

Het eerste uur is een theoretische onderbouwing aan de hand van een powerpoint met daarin vooral veel filmmateriaal. Het tweede uur in de zaal, het praktijkgedeelte, wordt gevuld met veel voorbeelden. Vaak met een algemeen gedeelte een specifiek spelgedeelte. Hierbij gebruik makend van de visie van Action Volley.

Alle trainers ontvangen een uitnodiging om deel te nemen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid voor alle geïnteresseerden om te komen kijken.