Menu Sluiten

Scheidsrechters

Volleybalwedstrijden kunnen niet gespeeld worden zonder een scheidsrechter.

Binnen de Nevobo-teams bij VVC Best worden alle leden ingezet om een wedstrijd van een ander team te fluiten. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Voor de verschillende niveaus, zijn verschillende vaardigheden nodig.

Spelregeltoets 3e klasse en lager 
Op Volleybalmasterz.nl kunnen kandidaat-scheidsrechters spelregels oefenen en deze in begrijpelijke taal bestuderen. Wanneer de eindtoets met succes is afgerond, is de ‘volleybalmaster’ gekwalificeerd en binnen een dag ben je geregistreerd om wedstrijden in de 3e klasse en lager te fluiten.

Je hoort van de Scheidsrechterscoördinator wanneer je aan de beurt bent om deze spelregeltoets te gaan halen.

Volleybalscheidsrechter 4 (VS4)
Scheidsrechters met een VS4-diploma mogen wedstrijden in de 1e en 2e divisie fluiten. In de VS4-opleiding leer je om te gaan met allerlei randverschijnselen die op dit hoge niveau kunnen plaatsvinden; de opleiding besteedt bijvoorbeeld veel aandacht aan communicatie en weerbaarheid. 

Deze opleiding wordt gegeven door een verenigingsexpert van VVC Best.

Je hoort van de Scheidsrechterscoördinator wanneer je een VC4 diploma kunt gaan halen. Je kunt ook zelf aangeven dat je dit graag wilt.

Volleybalscheidsrechter 3 (VS3)
Scheidsrechters die hoger willen fluiten dan de regionale 1e klasse, kunnen terecht bij de VS3 (Verenigingsscheidsrechter 3) opleiding. Binnen de VS3 leren deelnemers goed samenwerken met alle betrokkenen en een consequente, technische lijn te hanteren. Je leert fluiten op promotieklasse en mogelijk 3de divisie. 
De VS3 kent een persoonlijk leertraject, dus helemaal afgestemd op jou. Na je aanmelding krijg je een persoonlijk gesprek met een leercoach die met jou bekijkt wat jouw leerroute gaat worden. 

Wil je volleybalscheidsrechter 3 worden, neem dan contact op met de Scheidsrechterscoördinator.

Verenigingsexpert  
In de opleiding tot Verenigingsexpert leren cursisten hoe zij clubgenoten een Vaardigheidstraining kunnen geven. Deze bijeenkomst is praktijkgericht, aan de hand van wedstrijdsituaties. De training duurt vier uur, waarbij deelnemers, onder leiding van een Nevobo-opleider, met de op te leiden scheidsrechters binnen VVC Best aan de slag gaan. 

Wil je verenigingsexpert worden, neem dan contact op met de Scheidsrechterscoördinator via de link hieronder.