Menu Sluiten

Nieuws

• Dames 2 VVC Best neemt eerste plaats over

De speelsters van dames 2 met de coaches: Koen, Noor, Ella, Michelle, Cindy, Ise, Daphny, Wendy, Cayleigh, Themie en Laura.

Dit seizoen speelt dames 2 van VVC Best in een leuke, maar wel gewaagde pool. De afgelopen wedstrijd speelden ze tegen dames 4 van VC Bravo uit Valkenswaard; een spannende wedstrijd die gelijk op liep. De sets werden om en om gewonnen, met de vijfde setwinst voor dames 2. Hierdoor staan ze nu op een gedeelde eerste plaats in de pool. Komend weekend gaan ze de strijd aan tegen dames 2 van VVC Vught. Zij staan 1 punt onder dames 2 (met één wedstrijd minder gespeeld te hebben). De wedstrijd is op zaterdag 16 december en begint om 16.00 uur in sporthal Naestenbest. Iedereen mag de dames aan komen moedigen.

• Vliegende start Heren Trim 1 VVC Best

Na de degradatie van afgelopen seizoen, is het 1e heren trim team van VVC Best dit seizoen uitstekend aan het nieuwe volleybalseizoen begonnen. In de eerste wedstrijd werd direct de nummer 2 van afgelopen seizoen met 3-1 verslagen. Ook de volgende twee tegenstanders werden overtuigend verslagen, beiden met 4-0. Afgelopen week stond de vierde wedstrijd op het programma, uit tegen PBF in Eindhoven. De eerste set verliep erg slordig vanuit de kant van VVC en al snel keken de heren tegen een 2-8 achterstand aan. Gelukkig konden de spelers zich herpakken en werd de stand rechtgetrokken tot 8-8. De rest van de set bleef het spel slordig, maar toch werd de set over de streep getrokken. De tweede set was de slechtste van dit seizoen en ging vrij kansloos verloren met 25-16. De derde set slaagde HT1 er in om de onnodige fouten achterwege te laten en dat resulteerde in aanzienlijk beter spel. Die set werd daardoor weer gewonnen met 16-25. De laatste set begon met een goede servicebeurt waardoor PBF op een onoverbrugbare achterstand werd gezet. Daarna kon deze laatste set probleemloos worden uitgespeeld, waardoor de vierde overwinning op rij een feit was. Een vliegende start dus van het seizoen en HT1 ligt daarmee op koers voor promotie.

• VVC Dames Trim 1 pakt punt van koploper

Het eerste dames recreatieteam van Volleybalvereniging VVC Best kent tot nu toe een matige start van het nieuwe seizoen als gevolg van veel blessures. Hierdoor is het elke competitiewedstrijd tot nu toe weer een gepuzzel om zes fitte speelsters aan de start te krijgen. Zo ook afgelopen woensdag tegen één van de koplopers: Nuvo ’68 uit Nuenen.

Dames Trim 1, dit seizoen aangevuld met twee jongere speelsters en verder een brok aan ervaring startte deze wedstrijd moeizaam. Er was weinig antwoord op het snelle spel van Nuvo “68 dat met een jong team en een grote servicedruk met overmacht de eerste set won met 15-25.

De tweede set was VVC Best gewaarschuwd, het ging dan ook lange tijd gelijk op, totdat bij een stand van 15-15 Nuvo ’68 er nog een schepje bovenop deed en met harde aanvallen ook deze set naar zich toe wist te trekken met 16-25.

De derde en laatste set zette VVC Best alles op alles. Lastige ballen werden nog van de grond gehaald en met mooi aanvalsspel en sterk teamwork werd deze derde set met 25-20 gewonnen. Een verdiend puntje gepakt van de koploper, in een competitie waarbij elke setwinst telt. De weg omhoog lijkt weer te zijn ingeslagen.

Als je een keertje wilt kijken naar volleybal, of wil meetrainen ben je van harte welkom in Sporthal Naestenbest.

• Eerste thuiswedstrijd van MA1: mooi, spectaculair én vermoeiend

Afgelopen zaterdag werden de eerste volleybal-thuiswedstrijden gespeeld in Sporthal Naestenbest. Zeven Nevobo-competitieteams traden aan. Zo speelde het team MA1 (meisjes in de leeftijd van 16 tot 18 jaar) hun wedstrijd tegen PSV.

Hierin zat het team van VVC meteen vanaf de start goed in het spel. Door goed en slim samen te spelen wisten ze in de eerste helft van de eerste set een mooie voorsprong te nemen. Helaas kroop de tegenstander steeds een beetje dichterbij tot een stand van 24-24. Een spannende ontknoping volgde waarin beide teams vochten voor elk punt wat uiteindelijk een winnende set van 32-30 op het bord liet zien voor MA1. In de tweede set zat PSV beter in hun spel, waardoor ze sterker in de wedstrijd zaten dan MA1. Mede door het goede spel wat het team liet zien in het veld werd het 15-25. Maar bij MA1 gingen de hoofdjes niet hangen. Bij de start van de derde set wisten ze in eerste instantie een achterstand goed weg te werken, waarna beide teams weer gelijk opgingen. Beide teams wilde niet aan elkaar toegeven. Ver na de normale 25 punten maakte MA1 toch een klein foutje waarna de set met de stand 28-30 toch naar PSV ging. Een mogelijke winst zou dus af gaan hangen van de 4e set. MA1 begon goed aan deze set. Helaas werden er mede door de lengte van de wedstrijd wat meer fouten gemaakt dan gebruikelijk waardoor deze set ook werd weggegeven aan de tegenstander (16-25). Het was een mooie, spectaculaire, maar vooral vermoeiende wedstrijd. Eindstand 1-3.

Overige uitslagen van 7 oktober: VVC DS2 – Hajraa DS9 (4-0); VVC HS1 – Handsup HS3 (1-3); VVC Best JC1 – Handsup JC1 (1-3); VVC MC1 – Volt JC1 (0-4); VVC JB1 – Olympus JB1 (1-3); VVC MA1 – PSV MA 2 (1-3); VVC MB1 – Breda MB3 (1-3)

De eerstvolgende thuiswedstrijden staan gepland op zaterdag 28 oktober vanaf 14:00 uur in Sporthal Naestenbest. Kom jij ook onze teams aanmoedigen?

• Heren 1 is het seizoen gestart

’Ik heb er zo’n zin in…’ Dat waren de woorden van enkele spelers van VVC Best Heren 1 tijdens het verzamelen voor de eerste wedstrijd van de NeVoBo Volleybalcompetitie. Eindelijk weer eens wedstrijd na de zomerstop. Het volleybalseizoen is weer begonnen voor VVC Best.

Vroeg verzamelen deze keer, omdat afgelopen zaterdag naar de TU/e hal in Eindhoven moest worden afgereisd om daar tegen Hajraa 6 te spelen om 12.00 uur. Met de juiste drive was het team ruim op tijd aanwezig. Een bekende scheidsrechter en onbekende tegenpartij maakten het plaatje compleet voor de start van de wedstrijd. Volleybal speel je via 4 of 5 sets. VVC Best had in dit geval maar 4 sets nodig om duidelijk van Hajraa te winnen (ook als snoepten ze 1 set af). Enkele lange rally’s met veel inzet van beide kanten maakten het tot een mooie wedstrijd waar het toegesnelde publiek (veelal familie) ook van genoot. Kortom, de vier sets waren zo voorbij en daarna volgde de opmerking alweer: ’Oh, ik heb zo’n zin in volgende week’.

Het team had deze datum ook meteen gereserveerd voor een team-bbq, al kon niet iedereen daarbij aanwezig zijn. Maar met een stukje vlees, stokbrood en een overdaad aan salade was het een mooie afsluiting van het begin van de competitie en hopelijk het begin van vele mooie volleybalwedstrijden. De helft van de competitie speelt VVC natuurlijk thuis in sporthal Naestenbest, waar ze dan vaak omstreeks 16.00 uur de tegenstanders ontvangen. Geïnteresseerd? Kom dan eens kijken!

• Dames Trim 4 kampioen!

Het Dames Trim 4-team van VVC Best heeft geschiedenis geschreven door afgelopen woensdag 12 april voor de vierde keer met overtuigende cijfers kampioen te worden na een wedstrijd tegen ABC uit Eindhoven.

Met slechts één set nodig om de titel binnen te halen, hebben ze laten zien dat ze tot de top van hun competitie behoren. Het harde werk en de inzet van het team werden beloond met een gemakkelijke overwinning in de eerste set, waarna ze de voorsprong wisten vast te houden in de tweede en derde set. Het publiek was massaal aanwezig om hen aan te moedigen en kreeg zelfs extra vermaak tijdens de time-outs en sets dankzij de aanwezigheid van de fanfare. Het kampioenschap werd na de wedstrijd gevierd in het Sportcafé, waar het team samen met de supporters een feestje bouwde. Het was een avond om nooit te vergeten voor deze dames van VVC Best en hun trouwe aanhang.

• Dames 1 wederom kampioen

Met slechts één verloren set in negen wedstrijden is Dames 1 van VVC Best opnieuw kampioen geworden in de derde klasse van de Nevobo Volleybal Competitie. Toegejuicht door een volle tribune, werd de kampioenswedstrijd tegen Nuvo ’68 met glans gewonnen. Met de 4-0 overwinning werd de eerste plaats veilig gesteld en is het kampioenschap met nog één wedstrijd te spelen een feit. Ook promoveren de dames hiermee naar de tweede klasse. Op de foto, van links naar rechts: Alex (coach), Marieke, Lara, Roos, Annemarie, Merith, Janne, Vera, Lizzy, Pien, Hanneke (coach).