Zij zorgen ervoor op tijd bij een training aanwezig te zijn. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij een training, dan dien je jezelf zo spoedig mogelijk af te melden bij de trainer. Voor de wedstrijden dien je jezelf af te melden bij de coach. Ook hier geldt niet op het laatste moment afmelden, dan kan er eventueel nog een vervanger geregeld worden. Als een team niet compleet bij de wedstrijd aanwezig is, betekent dit dat de wedstrijd verloren verklaard wordt en dat er een boete van de Nevobo volgt.

De speler/speelster zorgt ervoor dat zij zich niet misdragen tijdens trainingen en wedstrijden. Gebeurt dit wel kan dit consequenties hebben, welke door de TC c.q. het bestuur van VVC Best worden opgelegd.

Zij zorgen ervoor, tenminste een half uur voor aanvang van de thuis wedstrijden, omgekleed in de sporthal aanwezig te zijn en daar mee te helpen om eventueel velden nog op te bouwen.

Bij uit wedstrijden zorgen zij ervoor, dat zij op het aangegeven tijdstip aanwezig zijn, zoals gecommuniceerd is door de Coach.

Tijdens de trainingen zorg je ervoor dat je fatsoenlijke sportkleding aan hebt.

Tijdens de wedstrijden worden er shirts ter beschikking gesteld. De broekjes zijn zwart en worden de spelers/speelsters zelf meegenomen (eenheid van tenue), tenzij zij de beschikking hebben over sponsor shirts en broekjes, dan gebruiken zij dat tenue.

Spelers/speelsters met lange haren dienen deze altijd in een staart te dragen, zowel tijdens trainingen als tijdens wedstrijden. Er mogen ook geen sieraden worden gedragen. Kleine oorbellen mogen wel, maar liever niet of plak deze af (richtlijnen Nevobo).

Goed schoeisel is wenselijk, geen turnschoenen of schoenen met gladde zolen, maar goed en degelijk schoeisel voor indoorsport (er zijn speciale volleybalschoenen).

Iedereen dient zijn teamtaken met zorg uit te voeren, ben je teller zorg dan dat je minstens 15 minuten voor de wedstrijd aanwezig bent. Ben je scheidsrechter moet je zelfs 30 minuten voor de wedstrijd aanwezig zijn. Ook het rijden behoort tot de teamtaken. Mocht je een keer verhinderd zijn om een teamtaak uit te voeren, dan zorg je zelf voor een vervanger en geeft dit dan door aan de coach.

Bij problemen waarbij de coach/trainer geen oplossing voor weet, neem je contact op met de tc van je afdeling, geeft dit niet het gewenste resultaat, dan kun je daarna de voorzitter van de vereniging benaderen.